bg roturism muntenia traditii si obiceiuri 1110x550 - Valori şi Tradiţii Româneşti

Valori şi Tradiţii Româneşti

Fără trecut, nu putem avea viitor. Suntem un popor cu o istorie de milioane de ani, cu tradiţii care s-au transmis din generaţie în generaţie şi care ne definesc ca naţie.

Avem datoria de a le promova şi de a le transmite mai departe tinerilor și copiilor noștri, pentru a ne păstra identitatea.

Dacă înțelegem tradiția că pe o sumă de valori, dacă conștientizăm faptul că ne naștem, trăim și profităm de pe urmă tradiției, în sensul larg al termenului, cel de totalitate a valorilor acumulate de societate la un moment dat, putem lega tradiția de educație, de credință, de cultură și tehnică, de toate domeniile vieții, de noi înșine, care trebuie astfel să devenim responsabili pentru valorile pe care le creăm și le transmitem celor care ne vor urma.

Organizatia TSD Municipiul Constanța îşi propune să le reamintească tinerilor despre importanţa pe care o are conservarea şi promovarea tradiţiilor românesti – unele dintre elementele definitorii ale moştenirii culturale naţionale.

Prin intermediul acestui departament, TSD Municipiul Constanța îşi doreşte ca tinerii să aibă ocazia să cunoască tradițiile, să le descopere într-o formă cât mai atractivă, pliată pe nevoile lor și zonele lor de interes.

TSD Municipiul Constanța îşi propune să vorbească despre sensul tradiţiilor şi despre cum pot fi ele adaptate şi adoptate în spaţiul contemporan.

PRIVIM SPRE VIITOR

CAMPANII